Platform Etsy sudah tidak asing lagi bagi mereka yang ingin menjana pendapatan secara online dengan memfokuskan pendapatan dari pasaran antarabangsa. Etsy adalah sebuah platform antarabangsa yang mempunyai jumlah seramai 566.4 juta pengguna dari seluruh dunia. 

Jadi, jika anda berminat untuk menjual produk di Etsy, boleh lah membuka kedai di Etsy sekarang. Korang juga tidak dikenakan membuat sebarang bayaran.


Cara-cara untuk mendaftar akaun percuma di Etsy!

Pertama sekali, korang kena lah klik https://www.etsy.com/ untuk membuka akaun.

Tekan ‘sign in’ dan kemudian tekan ‘register’, masukkan ‘email address’ dan ‘password’, kemudian ‘sign in’. 


Cara-cara untuk membuka kedai di Etsy!

Selepas korang berjaya masuk ke dalam platform Etsy, tekan ‘profile’ dan tekan ‘Sell on Etsy”.





Tekan ‘Get Started’, kemudian pilih bahasa ‘English’ , Negara Malaysia dan Matawang dalam Ringgit Malaysia (RM). Kemudian ‘save and continue’ untuk proses seterusnya.




Masukkan nama kedai korang, nama kedai hendaklah antara 4-20 karakter. Kemudian, korang tekan 'create a listing' untuk masukkan produk.

Untuk 'listing' produk dalam Etsy, korang boleh menjual produk fizikal atau produk digital. 

1. Upload gambar dan video

2. Masukkan 'title' yang menjadi keyword carian produk


3. Pilih kategori dan 'renewal option', jenis dan penerangan tentang produk.

4. Kemudian, korang boleh masukkan tag, harga, variasi produk dan shipping option.


Selepas korang dah isi, kira korang dah ada 1 listing dalam Etsy.



Korang boleh menerima pembayaran hasil jualan melalui deposit terus ke akaun korang tau. Boleh lah masukkan mana-mana akaun bank yang anda gunakan. 


Untuk tujuan percukaian, korang pilih ‘individual’ kecuali jika anda adalah company. 

Kemudian di bahagian tentang diri anda, isi kan details korang seperti negara, nama penuh, tarikh lahir dan alamat. 

Untuk bahagian SWIFT BIC, korang boleh buat carian di google SWIFT BIC untuk bank yang korang dah pilih, dan masukkan kod tersebut. Kemudian tekan ‘save and continue’. 


Simple je kan! selepas ni, korang kena belajar cara buat produk digital yang ramai pelanggan cari di Etsy. Dengan produk digital ini, korang boleh menjana pendapatan pasif tanpa perlu membuat produk berulang kali. Salah satu produk digital yang boleh korang jual di Etsy adalah planner, sticker, personal tracker, business tracker, health tracker, tshirt, mug, pillow dan bermacam-macam produk lagi.

Sekian.. 








CARA BERNIAGA DI ETSY 2023 DAN MENDAFTAR AKAUN PERCUMA!

 

Berikut ini adalah beberapa cara yang dapat anda lakukan untuk menjana pendapatan sebanyak RM10,000 sebulan secara online:

  1. Menjual produk secara online

Ini merupakan salah satu cara yang popular untuk menjana pendapatan secara online. Anda boleh membuka kedai online di platform seperti Shopee, Lazada, Etsy, Facebook, Tiktok Shop atau Instagram dan menjual produk anda kepada ‘follower’ sedia ada atau bakal follower. Anda boleh menjual produk fizikal, seperti pakaian, aksesori, atau servis membuat design, website, atau video.

Setelah membuka kedai online, anda perlu mempromosikan kedai anda melalui media sosial seperti Instagram, Facebook, TikTok, Youtube dan lainnya, atau dengan menggunakan iklan berbayar di platform seperti Google AdWords atau Facebook Ads. Anda juga dapat menggunakan taktik SEO (Search Engine Optimization) untuk membantu kedai anda muncul di hasil pencarian Google.

CARA BUAT DUIT ONLINE 2023

  1. Menjadi Freelancer

Freelancer adalah orang yang bekerja secara bebas dan tidak terikat dengan kontrak kerja majikan. Sebagai freelancer, anda boleh menawarkan servis anda kepada berbagai klien di seluruh dunia melalui internet.

Anda boleh mendaftar di platform seperti Upwork, Fiverr, atau Freelancer.com. Anda perlu membuat profil dan tentang pengalaman anda dan bidang yang anda kuasai. Beberapa bidang yang menjadi keperluan klien adalah seperti penulisan, design grafik, pembuatan website, atau pembuatan video.

Pastikan anda menepati ‘time frame’ kerja yang ditetapkan pelanggan untuk mendapatkan projek-projek yang menguntungkan. Anda juga perlu selalu memberikan hasil terbaik dan menepati waktu, agar anda dapat mendapatkan review positif dan mendapat klien-klien baru. Sebagai freelancer, anda boleh bekerja dari mana saja asalkan anda memiliki sambungan internet yang stabil, laptop atau smartphone.


CARA BUAT DUIT ONLINE 2023
 

3. Menjadi penulis konten

Anda boleh menjadi penulis konten untuk blog atau website lain. Anda boleh mencari klien melalui platform seperti HireWriters, TextBroker, atau ProBlogger.

 

Penulis konten adalah orang yang menulis artikel, blog, atau teks lainnya untuk website atau media lainnya. Sebagai penulis konten, anda boleh menjual perkhidmatan penulisan anda kepada klien yang memerlukan konten untuk website atau media sosial mereka.

Untuk menjadi penulis konten, anda boleh mendaftar di platform seperti HireWriters, TextBroker, atau ProBlogger. Anda perlu membuat profil yang menjelaskan kemampuan dan pengalaman anda, dan mengajukan proposal untuk projek anda. Anda boleh menulis tentang berbagai topik, seperti teknologi, kewangan, kecantikan, atau gaya hidup.

Penulis konten juga dapat memperoleh pendapatan dari program afiliasi atau iklan yang dipasang di website atau blog yang anda miliki.


content creator


4. Menjadi influencer di media sosial: 

Jika anda memiliki banyak followers di media sosial, anda dapat menjadi influencer dan memasang iklan atau mempromosikan produk di akaun media sosial anda.

 

Influencer adalah orang yang memiliki banyak ‘followers’ di media sosial dan memiliki pengaruh yang besar terhadap keputusan pembelian orang lain. Jika anda memiliki banyak ‘followers’ di media sosial, anda boleh menjadi seorang ‘influencer’ dan memasang iklan atau mempromosikan produk di akaun media sosial anda.

Untuk menjadi influencer, anda perlu membangun media sosial yang anda gunakan. Anda boleh memposting konten yang menarik dan menyajikan informasi yang bermanfaat untuk ‘followers’ anda. Anda juga boleh mengikuti akaun lain yang relevan dan berinteraksi dengan followers anda.

Setelah anda memiliki jumlah ‘followers’ yang mencukupi, anda boleh menghubungi perusahaan yang ingin mempromosikan produk atau servis mereka kepada ‘followers’ anda. Anda boleh mempromosikan produk sesuatu company atau brand  dengan di dalam akaun media sosial anda. 

Sebagai influencer, anda akan mendapat pendapatan dari setiap iklan atau promosi yang anda lakukan. Pastikan anda mengikut peraturan media sosial yang anda gunakan, agar tidak melanggar peraturan yang telah ditetapkan.

social media influencer

5. Menjual Gambar atau video

social media influencer


Anda tidak perlu memiliki kamera yang bagus atau peralatan produksi video yang mahal, anda boleh menjual gambar atau video hanya menggunakan smartphone anda. 

Anda boleh terus menjual gambar dan video ke platform seperti Shutterstock, Adobe Stock, atau iStock. Platform-platform ini adalah tempat yang tepat bagi anda untuk menjual foto atau video karena ia mempunyai jumlah klien berkualiti yang banyak. 

Anda perlu mendaftar di salah satu platform yang disebutkan di atas. Setelah mendaftar, anda boleh memasukkan gambar atau video yang anda ingin jual ke platform tersebut. Pastikan anda memasukkan deskripsi yang tepat dan kata kunci yang relevan, agar gambar atau video anda mudah ditemuikan oleh klien yang mencari konten tersebut.

Apabila gambar atau video anda terjual, anda akan mendapatkan komisen sesuai dengan peratusan yang telah ditentukan oleh platform tersebut. Jumlah pendapatan yang anda peroleh bergantung pada jumlah gambar atau video yang terjual dan harga yang anda tawarkan. Pastikan anda sentiasa menyediakan konten berkualiti dan terbaru, agar klien tertarik untuk membeli gambar atau video dari anda.

Semoga informasi ini bermanfaat. Selamat mencUba!


5 cara menjana pendapatan sehingga RM10,000 sebulan secara online 2023

Posted by : lin borhan

 






Andakah anda pernah mempertimbangkan untuk memulakan perniagaan dalam talian sebagai sumber pendapatan pasif, sekarang lah masa yang sesuai untuk merealisasikannya.
 
Platform e-dagang, alat pemasaran dalam talian dan perkhidmatan dropshipping seperti Printful boleh membantu anda melancarkan kedai anda sendiri.
 
Anda boleh melakukannya hanya dari rumah. Mula mendaftar dengan platform cetak atas permintaan seperti Printful, kemudian sambungkan kedai online atau kepada Printful dan tambahkan produk yang ingin anda jual.
 


Apabila seseorang membuat pembelian, Printful secara automatik menerima pesanan, kemudian mencetak, mengemas dan menghantar produk kepada pelanggan anda. Ini bermakna, anda boleh mencipta kedai anda di platform seperti Shopify, Woocommerce, Wix, Etsy, eBay, Amazon, Shopee atau Lazada.

Dengan cara ini, anda boleh memulakan jenama anda dalam talian tanpa perlu membeli produk dalam kuantiti yang banyak atau melabur dalam peralatan pengeluaran dan kakitangan.

Lihat video kami "Cara membuat kedai dalam talian dan menjual dengan Printful di mana kami menerangkan semua langkah yang perlu anda ambil untuk berjaya bermula dengan Printful. Jika anda ingin memastikan anda telah menandai semua kotak, anda boleh melakukannya dengan senarai semak persediaan kedai kami!


Bagaimana mencipta design 'print on demand'?

Kami sangat mengesyorkan anda menggunakan Canva untuk mencipta design kerana ia menyediakan lebih dari 50,000 templat untuk anda mencipta sebarang rekabentuk. Anda juga boleh terus memulakan tanpa memerlukan modal. 


BUAT RM1000 DENGAN MENJUAL T-SHIRT SIMPLE

Posted by : lin borhan

Tertanya-tanya bagaimana anda boleh buat duit dengan CANVA ?


Canva adalah platform percuma dimana anda boleh membuat pelbagai design, siaran media sosial atau banner. Dengan akses percuma kepada templat, stok foto, video dan grafik, sesiapa pun boleh menghasilkan kerja yang menakjubkan dengan sedikit atau tanpa kemahiran dalam reka bentuk grafik.

Ia adalah platform yang hebat tetapi juga boleh digunakan sebagai cara terbaik untuk mendapatkan wang tambahan dalam talian sebagai Graphic Designer. 

Dalam artikel ini, saya telah menyusun senarai 5 cara anda boleh menjana wang dalam talian hanya dengan menggunakan Canva.

1. Menjadi 'Contributor'

Jika anda seorang pereka grafik dan ingin memperoleh lebih banyak wang dan mendapat lebih pengiktirafan, Canva adalah platform yang sesuai untuk anda. Menjadi contributor kepada Canva adalah cara yang baik untuk menunjukkan kepakaran anda dan akan membantu Canva meningkatkan pustaka media dan elemennya.

Canva digunakan oleh lebih daripada 65 juta orang di 179 negara, ia akan meningkatkan pasaran hasil kerja anda. Anda hanya boleh memuat naik kerja anda dan memperoleh pendapatan setiap kali pengguna menggunakan item anda apabila mereka mereka bentuk dalam Canva.

2. Jual Templat Canva 

Canva ialah platform yang sempurna untuk mencipta grafik berkualiti untuk pelbagai jenis perniagaan dan individu seperti grafik media sosial, logo, sepanduk, e-book, maklumat grafik, pembentangan, resume, risalah, poster, kad perniagaan dan banyak lagi.

Jika anda boleh mereka bentuk templat dalam kategori di atas yang membuatkan orang ramai menggunakan templat anda, maka anda boleh cuba menjana wang dalam pasaran Canva Creators.

3. Jual Design yang anda buat

Anda suka mereka bentuk grafik untuk media sosial, pembentangan, eBook atau apa-apa sahaja dan anda berminat dengan apa yang anda lakukan. Terdapat permintaan yang besar dalam sektor pemasaran digital. Anda boleh belajar dan mencari pengalaman dalam bidang design. 

Anda mesti mengetahui tahap kemahiran pengalaman reka bentuk anda. Kemudian, cari perkara yang boleh anda lakukan dan tetapkan harga anda mengikut masalah perniagaan yang pelanggan anda hadapi. Kemudian, anda boleh memasarkan templat atau design anda di pasaran dalam talian seperti Fiverr.com

4. Menjual Design T-Shirt 

Canva ialah salah satu tapak paling popular untuk mereka bentuk T-Shirt.  Sebagai pereka baju t-shirt, anda boleh mencipta design yang menarik  dan mengikut trend pasaran. 

Canva membolehkan anda mereka bentuk baju tshirt dan pelanggan anda boleh terus memesan tshirt tersebut hanya dengan beberapa klik, dan Canva akan menghantarnya terus ke depan pintu pelanggan anda secara percuma.

Anda boleh membuat bisnes 'Print On Demand' melalui laman PRINTCIOUS dimana anda hanya perlu memuat naik design yang telah anda buat di CANVA ke dalam templat TShirt di PRINTCIOUS dan pihak mereka akan membuat penghantaran bagi pihak anda.

Anda juga boleh mencuba membina llaman web eCommerce yang mudah seperti Shopify untuk membuat tapak web anda sendiri dan menjual design tshir anda dengan mudah.

5. Ajar Canva di Blog dan YouTube 

Salah satu cara untuk memajukan perniagaan anda ialah dengan mengajar orang lain cara melakukan sesuatu. Itulah yang saya lakukan untuk perniagaan saya dan ia banyak membantu saya. Akhirnya, matlamat anda adalah sentiasa memberi inspirasi kepada orang ramai dan menunjukkan kepada mereka bahawa mereka boleh membuat sesuatu yang indah tidak kira sama ada mereka berada di peringkat beginner atau advanced. 

Anda boleh memulakan BLOG dan berkongsi idea dan cara anda tentang Canva kepada orang ramai.

Selain blog, anda jugak boleh mengajar orang dengan video di YouTube. Bukan sahaja anda boleh mendapatkan income dari iklan YouTube, tetapi daripada pautan produk canva itu sendiri

Canva memberikan pelbagai alternatif kepada anda untuk mendapatkan income tambahan. Anda hanya perlu belajar dan memanfaatkan ilmu reka bentuk grafik. 

Create akaun di sini CANVA


5 Cara Buat Duit Dengan Canva!

Posted by : lin borhan



Aplikasi online untuk Menjana WANG pada tahun 2022
 




Jika anda menggunakan telefon pintar anda sekerap yang saya lakukan, mengapa tidak menggunakan aplikasi menjana wang percuma ini untuk mendapatkan wang tambahan?


Betul, aplikasi ini menjana wang untuk anda! 

Aplikasi-aplikasi ini membayar anda melalui Bank Transfer, PayPal, point atau kad hadiah hanya dengan menyelesaikan tugasan mudah iaitu menyebarkan kelebihan aplikasi ini kepada rakan-rakan.


Selepas beberapa penyelidikan, saya telah mengumpulkan senarai aplikasi menjana wang terbaik, supaya anda boleh memilih aplikasi yang paling sesuai dengan anda.


Bersedia untuk menjana wang dari telefon anda?


4 Aplikasi/Website terbaik yang memberi anda wang sebenar.

 1. SHOPBACK

              

ShopBack ialah program ganjaran pulangan tunai yang memberi pembeli duit sebenar apabila pembeli membuat pembelian melalui platform Shopback. 

Cara memperolehi Ganjaran Tunai:

         πŸ’° Ganjaran Tunai dengan penjimatan bagi setiap transaksi jual beli 

    1. Klik kedai kegemaran anda di Shopback
    2. 'Browse' dan 'checkout' seperti biasa 
    3. Pulangan tunai akan dikesan dalam masa 48 jam
    4. Keluarkan pulangan tunai ke akaun bank anda selepas pulangan tunai disahkan.

         πŸ’° Menjawab soalan survey setiap hari 

Anda juga boleh menjawab soalan di Survey Wall dan akan dibayar tunai apabila anda berkongsi pendapat anda.

Mereka menjalankan tinjauan untuk membantu mereka membangunkan produk berdasarkan pendapat pengguna - iaitu anda. Jadi dengan meluangkan masa untuk menjawab soal selidik, mereka membayar anda wang sebagai balasan.

Jumlah yang anda peroleh bergantung pada bilangan tinjauan yang anda selesaikan sehari. Tinjauan biasa mengambil masa purata 10 minit dan boleh memberi anda sehingga RM1-4.

Anda memperoleh wang sebenar dengan melengkapkan tinjauan ini dan boleh dikeluarkan ke dalam akaun bank selepas pihak Shopback membuat pengesahan 

 

         πŸ’°Rujuk rakan anda 

Jika anda telah memperoleh ganjaran tunai dari Shopback, jangan lupa ajak rakan-rakan dan family. Shopback memberi anda ganjaran tunai RM5* bagi setiap rakan-rakan yang anda rujuk ke aplikasi Shopback.

 Dapatkan RM5 ganjaran tunai Shopback di sini 

 

2. BIGPAY

                    

BigPay ialah aplikasi dengan kad yang membolehkan anda membelanjakan, menghantar, menerima dan menjejak wang di mana-mana sahaja di dunia. 

Cara memperolehi Ganjaran Tunai: 

πŸ’°Berbelanja seperti biasa sambil mendapat rebat tunai 

Anda akan menerima ganjaran tunai apabila berbelanja menggunakan Kad BigPay. Ganjaran tunai ini akan di masukkan terus ke dalam akaun BigPay anda setiap kali selepas anda menggunakan kad sama ada untuk pembelian online atau offline.  

Dapatkan Kad BIGPAY Percuma di sini: (Gunakan Kod ini XMYVB2K4E6  untuk menebus Ganjaran Tunai RM10

 

πŸ’°Rujuk rakan anda

Jika anda telah memperoleh manfaat dan ganjaran tunai dari BigPay, jangan lupa ajak rakan-rakan dan family. BigPay memberi anda ganjaran tunai RM10 (ketika artikel ini di tulis) bagi setiap rakan-rakan yang anda rujuk ke aplikasi BigPay. Rakan anda juga akan menerima ganjaran tunai sebanyak RM10.

4 Aplikasi / Website yang BETUL-BETUL membayar anda 2022

Posted by : lin borhan



Pernah dengar BIGPAY bayar duit tak?

Hari ini saya nak kongsikan strategi bagaimana anda boleh memenuhkan dompet anda dengan duit ganjaran dari BIGPAY secara PERCUMA. Ya! Percuma sahaja. 

Apabila anda mendaftar akaun BIGPAY sekarang, anda akan menerima RM20 ganjaran tunai + (Bonus RM22 cashback untuk referal pertama) ke dalam akaun BIGPAY anda. Kemudian, anda hanya perlu perkenalkan rakan-rakan dan keluarga untuk mendaftar seperti anda. Bila anda daftar anda terima RM20 dan 10 orang rakan anda daftar, anda akan terima RM200 ganjaran tunai. Jika 30 orang mendaftar sehari, anda akan menerima RM600. Rakan anda pula akan menerima RM20 ganjaran tunai + (RM22 cashback selepas aktifkan kad). Wow! Bukan saja anda menjana duit untuk diri sendiri, rakan-rakan dan family pun dapat sekali.

Teknik ini sangat mudah dan 100% PERCUMA. Anda tidak perlu membayar satu sen pun untuk mendapatkan duit. Anda hanya perlukan smartphone dan internet sahaja untuk menyebarkan berita baik ini kepada rakan anda.


Jadi bagimana cara nak mula? Jom saya tunjukkan caranya

Gunakan BigPay kod promosi XMYVB2K4E6 untuk dapatkan RM20

Bagaimana untuk mendapatkan Ganjaran Tunai anda? 

1. Download 'BigPay App' di Google PlayStore atau App Store.

2. Daftar menggunakan nombor telefon dan isi details.

3. Gunakan BigPay promo code XMYVB2K4E6 untuk dapatkan RM20 percuma. (Penting: Pastikan masukkan code untuk dapatkan Bonus Ganjaran. Nanti tak dapat Bonus RM20).

4. Scan Kad Pengenalan dan selfie. Kemudian, tunggu pihak BIGPAY mengesahkan pendaftaran anda.

5. Masukkan RM5 dalam akaun BigPay melalui online banking untuk aktifkan kad. RM5 ini akan terus masuk dalam ewallet Bigpay dan anda boleh keluarkan atau gunakan seperti biasa. 

6. Kemudian, klik bahagian 'setting' dan 'referral rewards' untuk mendapatkan referral code anda.

7. Copy dan kongsikan kepada rakan-rakan, keluarga atau sesiapa sahaja yang belum mengetahui peluang hebat ini. 

8. Apabila rakan anda berjaya mengaktifkan kad BIGPAY anda akan menerima Ganjaran RM20 dan rakan anda juga akan menerima RM20! 

Nota: Jumlah ganjaran bergantung kepada Pihak BigPay, buat masa ini, BIGPAY memberi RM20 sebagai ganjaran. Jom rebut peluang selagi masih ada!

Di bayar RM600 sehari dengan BIGPAY (Dapatkan PERCUMA GANJARAN TUNAI)

 


Shopee adalah platform jualbeli yang sangat popular di Malaysia. Platform Shopee bukan sahaja menyediakan pelbagai barangan dari penjual Malaysia, malah dari negara luar seperti China, Indonesia dan Korea dengan harga yang murah dan dipercayai. Jualbeli di platform Shopee juga nampaknya sangat dipercayai oleh pelanggan kerana sistem pembelian yang mudah dan lebih selamat.




Rakyat Malaysia sudah terbiasa berbelanja secara online melalui Aplikasi Shopee, namun adakah anda tahu, anda boleh menjana pendapatan melalui shopee?

Jom saya kongsikan salah satu cara membuat duit dengan shopee secara percuma!

Apakah yang anda perlu lakukan?

  1. Daftar akaun percuma di Involve Asia sekarang. Daftar http://involve.asia


2. Lengkapkan maklumat yang diperlukan di borang pendaftaran


3. Tunggu pengesahan dari pihak Involve Asia

4. Selepas mendapat pengesahan, login dan apply untuk menjadi affliate Shopee.

5. Kemudian, anda akan diberikan link promosi dan boleh mula promosikan link tersebut di mana-mana media sosial anda.

6. Buat akaun Tiktok, Facebook, Instagram, Pinterest, Whatsapp atau Blog dan kongsikan atau review produk dan letakkan link produk di Bio


4. Rajinkan diri update atau review produk.

Buatlah sekarang! Pasti ada hasilnya.

Dengan menyertai Involve Asia anda sebenarnya telah menjadi seorang affiliate marketer dan bekerja dengan mempromosikan pelbagai produk dari pelbagai syarikat termasuk Shopee, Lazada, Watson etc.

Anda akan menerima komisen dari setiap jualan dari promosi link yang anda buat. Anda wajib update blog, facebook, tiktok atau instagram anda dengan produk-produk dari Shopee, dan jika ada rakan-rakan atau pembaca yang berminat, mereka akan terus membuat pembelian di applikasi shopee.


Mudah kan? Jadi, mula lah daftar sekarang. Maksimumkan Pendapatan Anda dengan Festival 11.11!





Tanpa Modal! Buat Duit Dengan Shopee

Posted by : lin borhan

 WOW! Tak sangka rupanya sangat mudah nak kumpul duit RM500 sehari secara online. Ini bukan scam ya kawan-kawan. ‘MAE App Referral Campaign’ adalah kempen terkini dari Maybank yang memberikan ganjaran tunai kepada “referee” dan juga “inviter”. 


Gunakan Referral code untuk dapatkan bonus RM10.00 sekarang 

πŸ’ŒREFERRAL CODE: HBB1121


Ganjaran tunai RM10.00 dikreditkan ‘on the spot’ bagi setiap rakan anda yang installed apps MAE. Rakan anda dapat RM10.00, anda pun dapat RM10.00. Anda bukan sahaja dapat membantu Maybank memperkenalkan servis dan aplikasi MAE , tetapi juga membantu rakan-rakan menggunakan Aplikasi MAE yang sangat memudahkan kehidupan.




Apakata anda cuba buka list contact atau whatsapp anda, ada berapa nombor telefon kawan-kawan atau group whatsapp atau telegram yang anda join.

Anda boleh gunakan leads ini untuk memperkenalkan MAE kepada 100 rakan anda sekarang, jika 50% kawan anda masih belum installed MAE App, sudah pasti peluang untuk mereka installed tinggi dan tunggu lah hasilnya.

Ganjaran tunai ini akan dikreditkan terus ke akaun MAE anda dan juga akaun MAE rakan anda. Install Apps MAE Maybank sekarang untuk terima RM10.00 anda, anda perkenalkan pada kawan untuk mereka mendapatkan ganjaran tunai sebanyak RM10.00 juga.

Kenapa anda patut install Aplikasi MAE Maybank sekarang?

Kehidupan anda akan menjadi lebih mudah. Anda boleh menguruskan perbelanjaan, simpanan, keperluan, pinjaman dan banyak lagi anda dengan MAE! Ia juga disertakan dengan ciri perbankan Maybank2u.









Paling best, anda boleh melihat perbelanjaan dan transaksi setiap bulan dengan lebih mudah dan teratur. Anda juga boleh mencipta tabung anda dalam akaun MAE. Simpanan anda akan dimasukkan ke dalam tabung secara automatik setiap bulan. Anda tidak perlu lagi risau jika duit dalam bank selalu bocor. Dengan adanya servis tabung ini, anda boleh ketepikan sedikit duit untuk tabung kecemasan, melancong atau anak-anak.


Kempen ini hanya sehingga 5 Januari 2022 sahaja. Siapa cepat dia lah yang untung.


STEP PENDAFTARAN:

FREE RM10 DARI MAYBANK MAE πŸ’―% Percuma!

YANG TIADA AKAUN MAYBANK pun boleh JOIN just buka APP dan TEKAN “Apply for a MAE account now dan 𝖽𝖺𝖿𝗍𝖺𝗋 π—€π—Žπ—‡π–Ί 𝖨𝖒 Pengesahan✅.

π–ͺπ–Ίπ—…π–Ίπ—Ž 𝖺𝖽𝖺 A𝖼𝖼 𝖬𝖺𝗒𝖻𝖺𝗇𝗄, π–»π—ˆπ—…π–Ύπ— Tekan “Existing MAE/M2U User” di sebelah kiri.

STEP TERAKHIR. Anda akan nampak paparan tertulis “Referred By A Friend” . 

JANGAN TEKAN BUTTON SKIP!! Nanti anda tidak dapat RM10.00 jika tidak masukkan referral code

πŸ’ŒREFERRAL CODE: HBB1121

COPY CODE DIATAS DAN PASTE MASA NAK DAFTAR UNTUK DAPAT BONUS RM10πŸ”πŸ’΅✅

⬇️ AndroidπŸ“±:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maybank2u.life

⬇️Iphone🍎https://apps.apple.com/us/app/mae-by-maybank2u/id1481028763








Terbongkar! Rahsia buat duit RM500 sehari dengan MAE Maybank

Posted by : lin borhan

- Copyright © linborhan.com - Blogger Templates - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -