Archive for 2021

 


Shopee adalah platform jualbeli yang sangat popular di Malaysia. Platform Shopee bukan sahaja menyediakan pelbagai barangan dari penjual Malaysia, malah dari negara luar seperti China, Indonesia dan Korea dengan harga yang murah dan dipercayai. Jualbeli di platform Shopee juga nampaknya sangat dipercayai oleh pelanggan kerana sistem pembelian yang mudah dan lebih selamat.




Rakyat Malaysia sudah terbiasa berbelanja secara online melalui Aplikasi Shopee, namun adakah anda tahu, anda boleh menjana pendapatan melalui shopee?

Jom saya kongsikan salah satu cara membuat duit dengan shopee secara percuma!

Apakah yang anda perlu lakukan?

  1. Daftar akaun percuma di Involve Asia sekarang. Daftar http://involve.asia


2. Lengkapkan maklumat yang diperlukan di borang pendaftaran


3. Tunggu pengesahan dari pihak Involve Asia

4. Selepas mendapat pengesahan, login dan apply untuk menjadi affliate Shopee.

5. Kemudian, anda akan diberikan link promosi dan boleh mula promosikan link tersebut di mana-mana media sosial anda.

6. Buat akaun Tiktok, Facebook, Instagram, Pinterest, Whatsapp atau Blog dan kongsikan atau review produk dan letakkan link produk di Bio


4. Rajinkan diri update atau review produk.

Buatlah sekarang! Pasti ada hasilnya.

Dengan menyertai Involve Asia anda sebenarnya telah menjadi seorang affiliate marketer dan bekerja dengan mempromosikan pelbagai produk dari pelbagai syarikat termasuk Shopee, Lazada, Watson etc.

Anda akan menerima komisen dari setiap jualan dari promosi link yang anda buat. Anda wajib update blog, facebook, tiktok atau instagram anda dengan produk-produk dari Shopee, dan jika ada rakan-rakan atau pembaca yang berminat, mereka akan terus membuat pembelian di applikasi shopee.


Mudah kan? Jadi, mula lah daftar sekarang. Maksimumkan Pendapatan Anda dengan Festival 11.11!





Tanpa Modal! Buat Duit Dengan Shopee

Posted by : lin borhan

 WOW! Tak sangka rupanya sangat mudah nak kumpul duit RM500 sehari secara online. Ini bukan scam ya kawan-kawan. ‘MAE App Referral Campaign’ adalah kempen terkini dari Maybank yang memberikan ganjaran tunai kepada “referee” dan juga “inviter”. 


Gunakan Referral code untuk dapatkan bonus RM10.00 sekarang 

πŸ’ŒREFERRAL CODE: HBB1121


Ganjaran tunai RM10.00 dikreditkan ‘on the spot’ bagi setiap rakan anda yang installed apps MAE. Rakan anda dapat RM10.00, anda pun dapat RM10.00. Anda bukan sahaja dapat membantu Maybank memperkenalkan servis dan aplikasi MAE , tetapi juga membantu rakan-rakan menggunakan Aplikasi MAE yang sangat memudahkan kehidupan.




Apakata anda cuba buka list contact atau whatsapp anda, ada berapa nombor telefon kawan-kawan atau group whatsapp atau telegram yang anda join.

Anda boleh gunakan leads ini untuk memperkenalkan MAE kepada 100 rakan anda sekarang, jika 50% kawan anda masih belum installed MAE App, sudah pasti peluang untuk mereka installed tinggi dan tunggu lah hasilnya.

Ganjaran tunai ini akan dikreditkan terus ke akaun MAE anda dan juga akaun MAE rakan anda. Install Apps MAE Maybank sekarang untuk terima RM10.00 anda, anda perkenalkan pada kawan untuk mereka mendapatkan ganjaran tunai sebanyak RM10.00 juga.

Kenapa anda patut install Aplikasi MAE Maybank sekarang?

Kehidupan anda akan menjadi lebih mudah. Anda boleh menguruskan perbelanjaan, simpanan, keperluan, pinjaman dan banyak lagi anda dengan MAE! Ia juga disertakan dengan ciri perbankan Maybank2u.









Paling best, anda boleh melihat perbelanjaan dan transaksi setiap bulan dengan lebih mudah dan teratur. Anda juga boleh mencipta tabung anda dalam akaun MAE. Simpanan anda akan dimasukkan ke dalam tabung secara automatik setiap bulan. Anda tidak perlu lagi risau jika duit dalam bank selalu bocor. Dengan adanya servis tabung ini, anda boleh ketepikan sedikit duit untuk tabung kecemasan, melancong atau anak-anak.


Kempen ini hanya sehingga 5 Januari 2022 sahaja. Siapa cepat dia lah yang untung.


STEP PENDAFTARAN:

FREE RM10 DARI MAYBANK MAE πŸ’―% Percuma!

YANG TIADA AKAUN MAYBANK pun boleh JOIN just buka APP dan TEKAN “Apply for a MAE account now dan 𝖽𝖺𝖿𝗍𝖺𝗋 π—€π—Žπ—‡π–Ί 𝖨𝖒 Pengesahan✅.

π–ͺπ–Ίπ—…π–Ίπ—Ž 𝖺𝖽𝖺 A𝖼𝖼 𝖬𝖺𝗒𝖻𝖺𝗇𝗄, π–»π—ˆπ—…π–Ύπ— Tekan “Existing MAE/M2U User” di sebelah kiri.

STEP TERAKHIR. Anda akan nampak paparan tertulis “Referred By A Friend” . 

JANGAN TEKAN BUTTON SKIP!! Nanti anda tidak dapat RM10.00 jika tidak masukkan referral code

πŸ’ŒREFERRAL CODE: HBB1121

COPY CODE DIATAS DAN PASTE MASA NAK DAFTAR UNTUK DAPAT BONUS RM10πŸ”πŸ’΅✅

⬇️ AndroidπŸ“±:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maybank2u.life

⬇️Iphone🍎https://apps.apple.com/us/app/mae-by-maybank2u/id1481028763








Terbongkar! Rahsia buat duit RM500 sehari dengan MAE Maybank

Posted by : lin borhan

 


Tertanya-tanya bagaimana mencipta blog yang menjana pendapatan lumayan?

Belajar cara mulakan Blog dengan hanya 7 langkah mudah. Nak mulakan blog sangat mudah dan anda tidak perlu menjadi seorang pakar untuk memiliki blog. Namun, jika anda ingin berjaya dengan bisnes blog, anda perlu belajar cara yang betul dan tahu untuk menulis konten.

Jom mulakan blog penjana wang anda sekarang. Ikuti setiap langkah dan strategi yang saya kongsikan di sini.



1. Pilih ‘Niche’ Blog Anda Sekarang

Apabila anda mahu memulakan sesuatu blog, tentu sahaja anda perlu memikirkan topik yang anda ingin kongsikan. Pelbagai topik seperti resepi masakan, perkongsian kehidupan seharian, kisah anak-anak dan keluarga, traveling atau apa sahaja topik yang anda suka.

Kebanyakan blogger memulakan blog peribadi yang sememangnya menyeronokkan dan membantu pembaca belajar sesuatu. Blog peribadi kerap menyajikan pelbagai jenis cerita dan topik.

Namun, jika anda ingin menjadi blogger yang menjana pendapatan lumayan, anda perlu memilih suatu topik yang spesifik. Kemudian, fokus pada topik spesifik itu dengan memberikan maklumat spesifik kepada pembaca kerana ia lebih bermanfaat dan meningkatkan jenama blog anda. Anda juga menjadi lebih bersemangat menulis untuk orang yang mempunyai minat yang sama.



Apabila memilih ‘niche’ anda perlu pertimbangkan 4 perkara ini.

  1. Apa topik yang anda ingin ajarkan. Fokus kepada penyelesaian masalah pembaca.
  2. Pengalaman anda dalam topik yang anda ingin ketengahkan
  3. Pengaruh anda dalam industri berkenaan topik tersebut
  4. Adakah ‘niche’ itu boleh menjana wang untuk blog anda

Panduan lebih detail berkenaan pemilihan ‘niche’ di sini Bagaimana memilih blog ‘niche’

Tahu apa yang anda ingin tulis, kenal pasti sasaran pembaca dan industri yang ingin anda ceburi akan memainkan peranan dalam kejayaan blog anda.

Bersedia untuk melancarkan blog anda dengan Bluehost? Mulakan dengan hanya $ 2.95 / bulan (potongan 63% dari plan hosting anda) dengan pautan ini try Bluehost

2. Pilih Nama Blog dan Web Hosting

Sebelum anda mula ‘blogging’, anda perlu buat persediaan untuk blog anda. Perkara pertama yang anda perlu buat adalah miliki nama domain untuk blog anda.

Perkara yang perlu di ambil kira semasa memilih nama domain:
1. Nama yang mudah di ingat dan senang di taip
2. Gunakan nama yang ringkas dan tidak mengelirukan
3. Elakkan menggunakan nombor atau simbol yang mengelirukan
4. Gunakan nama yang tidak terlalu focus pada ‘niche’

Selepas anda memilih nama domain yang sesuai, anda pergi ke Bluehost dan mendaftar ‘Basic Plan’ mereka serendah $2.95 sahaja sebulan. Anda juga akan mendapat nama domain sacara percuma!

Bluehost adalah pilihan terbaik kerana ia sangat simple dan mudah digunakan, anda juga bebas memilih pebagai design yang ‘powerful’ dan menarik.





Cara daftar plan hosting:

  • Klik Bluehost.com dan klik ‘Get Started’
  • Pilih ‘Basic Plan’.
  • Masukkan nama domain anda.
  • Cipta Akaun.

Tahniah! sekarang anda sudah berada di internet. Anda sudah bersedia untuk perjalanan seterusnya?

3. Install WordPress Untuk Mulakan Bisnes Blog

WordPress adalah platform terbaik untuk bisnes blogger menjana pendapatan lumayan. Apabila anda telah melanggan ‘Basic Plan’ Bluehost, dengan satu klik sahaja anda terus install WordPress dan melancarkan blog dengan lebih mudah.

WordPress menyediakan tema blog yang pelbagai dan menarik. Anda boleh pilih yang percuma atau berbayar. Pilihan blok, text dan gambar menarik untuk tema blog anda mempengaruhi jumlah wang yang akan mengubah hidup anda.

Adakah anda sudah bersedia untuk memulakan blog anda? Mulakan dengan hanya $2.95/ bulan (potongan 63% dari plan hosting anda) dengan pautan ini try Bluehost .

4. Pilih Tema Blog

Pilih template WordPress dengan gaya dan rekabentuk yang bersesuai dengan blog. Anda boleh menggunakan tema template yang percuma (terhad) atau yang berbayar.

perkara perlu anda ambil kira ketika memilih tema blog:
1.Mesra Enjin Carian
2. Masa ‘loading’ pantas
3. Ringkas dan mudah digunakan
4. Responsif
5. Serasi dengan pelbagai jenis browser
6. Gunakan tema yang mempunyai rating yang tinggi


5. Pasang ‘Plugin’ Yang Simple dan Berguna Untuk Blog

Plugin adalah alat yang berintegrasi dengan laman web dan membantu perkembangan blog anda.
Penting untuk anda memilih plugin terbaik untuk kelajuan SEO dan laman web.



4 Plugin yang saya rekomen anda pasang:

1. Yoast SEO – Plugin ini membantu meningkatkan SEO laman web dan menaikkan jumlah pelawat dari google, bing dan media sosial.

2. Jetpack – adalah toolkit utama yang mempercepat dan mengembangkan blog. Dengan adanya Jetpack, bukan sahaja anda boleh mengetahui statistik pelawat, blog anda juga lebih selamat.

3. Elementor Pro adalah alat untuk membuat ‘home page’ dan ”about page. Anda boleh memilih untuk menggunakan versi percuma, tetapi versi Pro membawa blog ke tahap yang jauh lebih baik.

4. ShortPixel Image Optimixer membantu memampatkan size gambar dan menjadikan file lebih kecil. Ini penting untuk menjadikan blog lebih pantas.




Cara Buat Bisness Blog Yang Menjana Duit Secara Online

Posted by : lin borhan

Salah satu kaedah termudah dan paling senang untuk menjana wang secara online adalah dengan menjual kemahiran dan perkhidmatan anda di Laman Web yang dipercayai seperti Fiverr


Anda boleh mula menjana wang dalam talian dengan menyediakan perkhidmatan sebagai freelancer


Hari ini saya akan tunjukkan kepada anda, salah satu perkhidmatan yang anda boleh tawarkan


dan mula menjana wang dalam talian walaupun anda tidak mempunyai kemahiran.





Anda boleh menjana pendapatan dengan FIVERR walaupun tiada pengetahuan dan kemahiran khusus. Jom belajar cara-cara lengkap dengan video di bawah ni





Ini lah perkhidmatan yang patut anda tawarkan iaitu perkhidmatan membuang latar belakang gambar (background removal). 


Anda mungkin mula mengeluh ya? hei.. saya tidak tahu photoshop dan saya tidak tahu design atau menyunting gambar atau sebagainya


Jangan risau saya akan tunjukkan kepada anda sekarang dalam satu minit bagaimana anda boleh membuang latar belakang gambar apa pun dengan satu klik sahaja. 


Sebelum itu, jom kita pergi ke FIVERR




dan lihat banyaknya orang yang menyediakan servis membuang gambar latar belakang. Ia nya sangat mudah dan menguntungkan. Anda boleh menjana dari USD5 sehingga seberapa sahaja amaun yang anda tetapkan. Harga bergantung pada anda dengan minimum USD5.






Jadi bagaimana caranya untuk membuang latar belakang gambar?


Sekarang jom pergi ke laman web canva.com yang mana website ini menyediakan banyak design, template dan tools untuk penyuntingan gambar, ebook, video, flyers, template dan sebagainya.


                           

Sekarang anda boleh daftar secara percuma untuk mengekses masuk ke dalam website.




Kemudian, anda perlu klik ‘design’ dan buka “blank design’. Buat masa ini, saya hanya tunjukkan kepada anda bagaimana canva.com ini berfungsi. Boleh juga rujuk pada video di atas.

 




                            

Sekarang muat naik gambar yang anda ingin edit sebagai contoh.  



Klik pada ‘effect’ dan kemudian buang latar belakang dan tunggu beberapa saat sehingga latar belakang telah dikeluarkan. Kemudian, anda boleh memuat turun gambar ini. 





Beginilah cara kita mengeluarkannya  latar belakang gambar. 


Sangat mudah kan. Canva ini yang akan membuang latar belakang gambar hanya dalam beberapa saat tanpa perlu anda melakukan apa-apa.


Anda juga boleh mengubah saiz gambar ini dan memuat turun secara PERCUMA dengan imej yang berkualiti.


Dengan skill yang sangat senang ini anda boleh mula menawarkan perkhidmatan ini di fiverr atau laman web mana sekali pun.


Jom komen dan follow jika post ini membantu anda. Terima kasih.









USD5,000 secara Online Percuma (Buat Duit Online 2021 Percuma)

- Copyright © linborhan.com - Blogger Templates - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -