Showing posts with label Busana pengantin. Show all posts
Showing posts with label Busana pengantin. Show all posts

TIPS NAMPAK KURUS BAGI PENGANTIN BERBADAN BESAR



Tips pilih baju sesuai untuk pengantin 'Plussize' - Malaysia ...

#1 PAKAI KORSET

Pakai lah korset! postur badan anda akan lebih menarik dan terletak. Korset memberikan bentuk tubuh yang lebih kemas dan dapat menyembunyikan lemak-lemak badan. Tentu anda nak kelihatan cantik dan lebih kurus terutama ketika bergambar kan. Pemakaian korset sangat digalakkan.
                         


#2 ELAKKAN UKURAN BAJU YANG KETAT ATAU TERLALU LONGGAR

17 Baju Nikah Simple & Elegen Yang Sesuai Untuk Ratu SehariPastikan anda membuat baju mengikut ukuran yang betul. Tidak terlalu ketat dan tidak pula terlalu longgar. Baju yang terlalu ketat akan menampakkan lemak-lemak badan dan baju pengantin yang terlalu longgar akan menampakkan badan yang besar.


#3 SIMPLE DAN TIDAK TERLALU SARAT
                                     
Pilih lah perincian baju yang simple dan sederhana. Perincian yang terlalu banyak dan sarat akan memburukkan lagi penampilan anda. Anda akan kelihatan lebih besar.

#4 AKSESORI KECIL DAN SEDERHANA

Pilih aksesori kecil dan sederhana. Seperti perincian baju, aksesori juga harus simple. Ia akan membuatkan anda nampak simple, kurus dan sederhana.

#5 POTONGAN BAJU YANG SESUAI

Potongan baju perlu sesuai dengan bentuk badan ye! Jika anda tidak pasti, boleh rujuk gambar dibawah ni. Pastikan anda tahu bentuk tubuh sendiri dan pilih 'cutting' baju yang bersesuaian. Potongan yang sesuai akan menyerlahkan bentuk badan dan kecantikan busana pengantin anda.

                              Body Shape Infographic



#6 PILIHAN WARNA

Pilih warna yang gelap untuk menonjolkan kelangsingan seperti warna emerald green, navy blue, dark brown dan navy blue. Selain itu, anda juga boleh menggunakan warna pastel. 

               Tips pilih baju sesuai untuk pengantin 'Plussize' - Malaysia ...

#7 PILIH KASUT YANG SESUAI

Kasut juga memainkan peranan untuk menampakkan anda kurus. Kasut bertumit tinggi akan membuatkan anda kelihatan tinggi dan lebih seimbang dengan badan yang besar. Pastikan anda memilih kasut yang sesuai dan selesa. 

Berbadan besar bukan halangan untuk anda nampak cantik di hari perkahwinan. Buat pilihan yang betul dan ikuti tips ini untuk kelihatan kurus dihari bersejarah anda 😍. Sekian

Next~ ~ ~ ~ ~ 



SET TANJAK, SAMPIN DAN BENGKUNG MURAH



Kini anda boleh membeli atau menempah set tanjak, sampin dan bengkung mengikut tema warna anda.. harga sangat menarik..

DAPATKAN SET BUSANA PENGANTIN MURAH DISINI!!!

Contoh tanjak yg dijual. Anda boleh request warna kerana terdapat banyak pilihan warna..sila pm/text untuk order 01115708711. Harga RM95.00 PERCUMA PENGHANTARAN.

Saya juga menerima tempahan dalam kuantiti yang banyak dan "urgent". Juga mengalu-alukan mana-mana sekolah, universiti, kumpulan2 persatuan atau mana2 individu yang perlukan tanjak..Jangan malu-malu.. whatsapp/telegram for fast respond 01115708711






sebarang pertanyaan dan tempahan, boleh contact sy k.. 01115708711/haslinaveil@gmail.com




1 set busana pengantin dan veil murah untuk dijual




Salam...

Di sini, sy ingin me 'letgo' Busana pengantin berwarna champagne + light brown berserta veil dan man coat kepada sesiapa yg berminat terutama buat bakal pengantin yg sukakan kelainan warna dan trend busana baru.

Harga sgt berbaloi.. harga sebenar untuk wedding dress rm1300, veil rm180 dan man coat rm400. Total rm1880.

Tempahan Veil Nikah Murah di sini !!

Dapatkan harga jauh lebih murah dr sy.. hanya rm1000 untuk 1 set busana pengantin nie.. harga berbaloi2 kerana jika anda menyewa busana pengantin, harga pun da cecah rm1300-rm1500, dan ada yg mencecah rm2000 terutama baju yg baru. Jika anda seorang pengusaha butik andaman/bridal, anda sgt2 dialu alukan.






Berminat??? Pm/text ai ok :). Bg yg nk tempah n customise wedding dress, veil atau man coat, juga boleh cntact sy. 

01115708711/haslinaveil@gmail.com
Tempahan Veil Nikah Murah di sini !!